Detox je lichaam en geest met de 8-Weekse Fruit Cleanse

Je bent je hele leven al aan het eten. De ene keer eet je wat gezonder dan de andere keer. In al die jaren heb je niet alleen goede bouwstoffen binnengekregen, maar helaas ook flink wat toxines. Dat zijn schadelijke stoffen die je organen beschadigen en worden opgeslagen in je spier- en vetcellen. Via een detox kan je die toxines kwijtraken. In deze blog leer ik je hoe je een krachtige detox kunt doen!

Wat is detoxen?

Moe Ziek Uitgeput Energie Ongezond Leefstijl Ziekte

Detoxen betekent letterlijk ontgiften, het verwijst naar het kwijtraken van opgeslagen giftige (toxische) stoffen die je cellen en organen beschadigen. Die toxines krijg je o.a. binnen via ongezonde voeding, medicijnen, stress, vaccinaties en luchtvervuiling. Wanneer je lichaam deze toxines niet genoeg kwijt kan raken dan kan dat leiden tot o.a.:

  • Verminderde energie
  • Concentratieproblemen
  • Verstoorde slaap
  • Verzwakte spieren
  • Chronische leefstijl ziekten zoals astma, diabetes, reuma of artrose, hart- en vaatziekten en kanker

Het doen van een diepe detox voor het opschonen van je lichaam heeft dus een hele positieve invloed op je gezondheid, energie, slaap en je werk- en sportprestaties!

Om te kunnen detoxen hoef je eigenlijk niks te doen, je lichaam kan dat namelijk van nature zelf. Maar waarom krijgen er dan toch zo veel mensen last van toxine symptomen?

Dat komt omdat je lichaam niet kan ontgiften als het continu bezig moet zijn met het verteren van voedsel. Dat kost je lichaam namelijk erg veel energie, vooral als het ongezonde en vette voeding is. Die energie kan het lichaam dan dus niet gebruiken voor het opsporen en afbreken van toxines, waardoor ze in je lichaam blijven opgeslagen en je er op termijn last van kunt krijgen.

Detox Ontgiften Cleanse Water Fruit Sap Vasten

Pauze houden

Honger Vasten Niet Eten Afvallen Detox Cleanse

Je lichaam heeft dus een pauze nodig van al dat verteren om te kunnen detoxen. Tijdens die eetpauze spoort je lichaam de toxines op die zitten opgeslagen in je organen en vetcellen. Het haalt de toxines daar vandaan en verplaatst ze naar je bloed, waarna ze afgevoerd kunnen worden naar je huid, je slijmvliezen, je lymfesysteem, je nieren en je darmen. De giftige stoffen verlaten je lichaam dus via je snot, talg, zweet, plas en poep.

Maar hoe geef je je lichaam dan die pauze? Moet je zomaar een paar dagen stoppen met eten? Nee pas op! Dat kan gevaarlijk zijn omdat er dan opeens zo veel toxines in je bloed terecht komen waardoor je jezelf kunt vergiftigen! Doe dat dus asjeblieft niet!

Een goede detox die niet schadelijk is voor je gezondheid doe je op 2 manieren:

  1. Zorg ervoor dat de voeding die je binnenkrijgt zo min mogelijk energie kost om in energie om te zetten. Zo kan je lichaam alvast wat van de daardoor bespaarde energie besteden aan het opsporen van de opgeslagen gifstoffen.
  2. Bouw het nemen van eetpauzes rustig op zodat je lichaam de toxines die in je bloed terechtkomen op een rustige manier kan afvoeren.

1. Detoxen met fruit

De eerste manier van detoxen wordt gedaan door het eten van fruit, aangezien dit de ideale energiebron is voor je lichaam. De hoge concentratie aan vitaminen, mineralen en glucose in fruit wordt direct door je lichaam omgezet in energie. Er hoeft daarbij geen afbraakproces plaats te vinden zoals bij eiwitten en vetten wat enorm veel energie kost en dus erg inefficiënt is. Fruit eten is dus een hele prettige manier van detoxen, want de antioxidanten geven je gezondheid en je energie een boost én ze zorgen ervoor dat je zo min mogelijk detox symptomen ervaart zoals hoofdpijn, vermoeidheid of duizeligheid.

2. Detoxen door te vasten

De tweede manier van detoxen wordt gedaan door periodiek te vasten, ook wel intermittent fasting genoemd. Dit houdt in dat je eet binnen bepaalde tijden, bijvoorbeeld tussen 8:00 en 16:00 of tussen 10:00 en 18:00. Zo zorg je ervoor dat je lichaam elke dag een eetpauze krijgt van 16 uur. Een meer intense manier om te vasten is om elke week één tot drie dagen alleen maar water of fruitsap te drinken. Dit zorgt voor een nog diepere detox en het is verstandig om dit pas te doen als je gewend bent aan dagelijks periodiek vasten.

Detox Citrus Fruit Sap Vasten Ontgiften Opschonen Cleanse Intermittent Fasting

En nu jij!

Als jij graag je lichaam op een goede manier wil detoxen onder professionele begeleiding dan kan je meedoen met de 8-Weekse Fruit Cleanse die ik heb ontworpen. Tijdens dit programma ga je elke week een stapje dieper in je detox. Het programma bestaat uit 2 fasen:

In FASE 1 [week 1 t/m 4] bouw je je oude eetpatroon af en leer je hoe je dit het beste kunt vervangen met fruit. Aan het eind van deze fase haal je 95% van je calorieën uit fruit en 5% uit zachte groene bladgroenten.

In FASE 2 [week 5 t/m 8] verdiep je je detox door het toepassen van intermittent fasting en je eindigt de cleanse met een 3-daagse water- of sap-vast. Tot slot leer je hoe je deze detox op de lange termijn periodiek kunt blijven toepassen voor optimale resultaten!

LEEFSTIJL ZIEKTEN: Mensen met een leefstijl ziekte zoals Obesitas, Diabetes, Hart- en Vaatziekten, Reuma of Kanker volgen een aangepaste 12-weekse Groente Cleanse!

Meer informatie over de 8-Weekse Fruit Cleanse vind je hier.

Conclusie

Het kwijtraken van toxines is fantastisch voor je gezondheid, je energie, je slaap en je werk- en sportprestaties! Maar doe een diepe detox wel op een veilige manier. Ontgiften is geen quick fix maar een intens en langdurig proces van opschoning. Ik raad je zeker aan om ermee aan de slag te gaan onder goede begeleiding en op het juiste tempo voor jouw unieke lichaam!

Lees hier meer over de 8-Weekse Fruit Cleanse, of plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek met me in om jouw detox doelen vast te stellen en het programma te starten!

Wil je meer lezen over gezonde voeding? Check dan deze blog over hoe je in 5 simpele stappen gezonder kunt gaan eten!

Detox Ontgiften Slank Lichaam Afvallen Fit Gezond Vrolijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *