Mirjam Reijnders profiel vrolijk lachend zomer fruit buiten

Van burn-out en depressie naar gezondheid, energie en geluk!

Ik heb in mijn wetenschappelijke opleidingen en carrière onderzocht wat er nodig is om een gezond, energiek en gelukkig leven te creëren. Die enorme nieuwsgierigheid ontstond omdat ik me zelf jarenlang ongelukkig, moe en onzeker voelde, ook al leek alles aan de buitenkant in orde te zijn. Ik had niet het gevoel dat ik leefde, maar dat ik puur aan het overleven was. Ik raakte twee keer verstrikt in een burnout en belandde zelfs in een depressie. Dit had een zeer negatieve invloed op mijn gezondheid, mijn energie, mijn relaties en mijn werk- en sportprestaties.

Door mijn verlangen om me gelukkig te voelen koos ik een carrière als gedragswetenschapper. Ik wilde onderzoeken wat ik het beste kon doen om mijn angsten en mijn depressie te overwinnen en te kunnen voorkomen in de toekomst. Daarnaast wilde ik ook leren hoe ik het beste mijn gezondheid, mijn energie, mijn relaties en mijn werk- en sportprestaties een boost kon geven.

Gezondheid, energie en geluk creëren

Als gedragswetenschapper in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en in de ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht, hield ik mij vooral bezig met de psychische en gedragsmatige elementen die bijdragen aan gezondheid, energie, relaties, presteren en bovenal gelukkig zijn.

Ik bestudeerde hoe je verstrikt kunt raken in negatieve denk- en gedragspatronen en hoe je hiervan kunt herstellen met behulp van therapeutische technieken uit bijvoorbeeld CGT (Cognitieve Gedragstherapie) of ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Schema Therapie.

“Mirjam heeft mij enorm geholpen op vele vlakken. Ik vond het heel fijn dat ik van haar de handvatten kreeg om er zelf mee bezig te blijven. Mirjam is ook enthousiast, na elke sessie bruiste ik van de energie!”

Lisa, HBO-Student
Cornell University Plant-Based Nutrition Certificate Graduate
Forks Over Knives Rouxbe Plantaardig Chef kok koken vegan veganistisch WFPB cooking course graduate

Daarnaast testte ik verschillende wetenschappelijk bewezen manieren om mijn gezondheid te verbeteren, mijn energie te verhogen, mijn relaties te verdiepen en mijn werk- en sportprestaties te verbeteren. Ik leerde welke leefstijl factoren je hiervoor kunt inzetten en hoe je deze kunt optimaliseren.

Die factoren paste ik stap voor stap toe in mijn leven waardoor ik al snel resultaat merkte. Zo doe ik al jaren aan krachtsport in combinatie met yoga en ik zorg voor voldoende en kwalitatief goede slaap. Ik gebruik effectieve time-management tools tijdens mijn werk zodat mijn werkdagen ontspannen verlopen. Stress verminder ik door meditatie, schrijven, wandelen en plezier maken met mijn vrienden en familie. In 2015 dook ik dieper in de voedingswetenschap waardoor ik overstapte op een plantaardig dieet en in 2019 volgde ik een opleiding tot plantaardig voedingsdeskundige en chef.

Coaching voor stress, slaap en voeding

In de leefstijl coaching geef ik door wat ik heb geleerd over hoe je gelukkig kunt worden, je gezondheid kunt verbeteren, je energie kunt verhogen, je relaties kunt verdiepen en hoe je je werk- en sportprestaties kunt verbeteren. Ik maak gebruik van alle kennis en ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb verzameld. Mijn werkwijze is daarom zowel holistisch als wetenschappelijk gefundeerd. Op die manier begeleid ik mijn cliënten in hun eigen groei proces in de richting van het leven dat ze écht willen leven!

Wil je peilen of we een klik hebben en overleggen of leefstijl coaching de beste keuze is voor jou?
Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in.

“Ik heb mij tijdens de coaching sessies bij Mirjam in het afgelopen jaar meer ontwikkeld dan in de laatste vijf jaren. Niet alleen weet ze complexe theorieën te verwoorden naar behapbare methodes. Ook creëert haar empathische en energieke persoonlijkheid een omgeving van groei en vertrouwen.”

Jean-Renald, HBO-Student
Mirjam Reijnders profiel vrolijk lachend zomer fruit buiten

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Een warme groet en hopelijk tot snel,

Mirjam Reijnders, MScWil je meer lezen over mijn persoonlijke ervaring met angst en depressie? Lees in deze blog waarom ik depressief werd, wat ik nodig had om daar doorheen te komen en hoe ik die ervaring nu gebruik voor mijn eigen zingeving en passie!

Lees hier meer over de unieke Equilibrium werkwijze.

ps. Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn professionele achtergrond?
Neem dan snel een kijkje op mijn LinkedIn of Researchgate of Google Scholar profielen!