Mirjam Reijnders profiel vrolijk lachend zomer fruit buiten

Mijn reis van ernstige slaapproblemen, stressklachten en trauma naar gezondheid, energie en geluk!

Ik heb in mijn opleidingen en carrière als Gedragswetenschapper in de Ontwikkelings- en Klinische Psychologie onderzocht wat er nodig is om een gezond, energiek en gelukkig leven te creëren. Ik wilde daar alles over weten, omdat ik me zelf jarenlang ongelukkig, moe en onzeker voelde, ook al leek alles aan de buitenkant in orde te zijn. Ik voelde niet dat ik leefde, ik was puur aan het overleven.

Ik raakte voor mijn 33e zelfs drie keer verstrikt in een burn-out en ik had Jarenlang ernstige slaapproblemen. Uiteindelijk belandde ik in een diepe depressie met paniekaanvallen.

Daarnaast begon ik steeds meer last te krijgen van mijn gezondheid, ik had regelmatig last van spierpijn en spanningshoofdpijn. En ik had totaal geen energie, ik voelde me uitgeblust en somber. Ik durfde mezelf niet te zijn bij mijn vriendinnen, mijn familie en in mijn relatie waardoor ik me eenzaam voelde in hun gezelschap. Ik begon me steeds meer terug te trekken en raakte sociaal geïsoleerd.

Tijdens mijn werk had ik moeite om me te concentreren en om beslissingen te maken, ik was bang om te falen en afgewezen te worden door mijn collega’s en leidinggevende.

Het heeft me vele jaren gekost om de juiste methodes en technieken te vinden om weer gezond, energiek en gelukkig te worden, maar het is me gelukt!

Ik heb op een Holistische wijze leren werken op 5 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. En nu bied ik alles wat ik heb geleerd aan mijn cliënten in mijn praktijk voor Holistische Slaap-, Stress- en Trauma Therapie!

Mirjam Reijnders profiel portret vrolijk lachend zomer watermeloen fruit buiten

“Ik heb mij tijdens de therapie sessies bij Mirjam in het afgelopen jaar meer ontwikkeld dan in de laatste vijf jaren. Niet alleen weet ze complexe theorieën te verwoorden naar behapbare methodes. Ook creëert haar empathische en energieke persoonlijkheid een omgeving van groei en vertrouwen.”

Jean-Renald, HBO-Student

Gezondheid, energie en geluk creëren

Als gedragswetenschapper in de Ontwikkelings- en Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de Universiteit Utrecht bestudeerde ik hoe je verstrikt kunt raken in negatieve denk- en gedragspatronen en hoe je hiervan kunt herstellen met behulp van therapeutische technieken uit bijvoorbeeld CGT (Cognitieve Gedragstherapie) of ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Schema Therapie.

Ik leerde welke psychische en gedragsmatige elementen bijdragen aan een goede gezondheid, veel energie, positieve relaties, goed kunnen presteren op je werk en in de sportschool, en bovenal: gelukkig zijn!

Daarnaast testte ik verschillende wetenschappelijk bewezen leefstijl factoren om mijn gezondheid te verbeteren, mijn energie te verhogen, mijn relaties te verdiepen en mijn werk- en sportprestaties te verbeteren.


In dit interview voor de Win-Win podcast van Janneke v/d Meulen praat ik over mijn ervaring met slaap, stress en trauma:

  • In 2015 dook ik dieper in de voedingswetenschap waardoor ik overstapte op een plantaardig dieet.
  • In 2019 volgde ik opleidingen tot plantaardig voedingsdeskundige, whole food plant-based chef en tot yogadocent.
  • In 2021 volgde ik workshops bij Joe Dispenza over Epigenetica en meditatie voor fysieke en mentale genezing.
  • In 2022 volgde ik een training bij Robert Bridgeman over trauma healing en een training bij Paulien Timmer over EFT (Emotional Freedom Techniques) bij vroege trauma, toxische relaties en persoonlijkheidsstoornissen.
  • in 2023 volgde ik een workshop over manifesteren door Gabby Bernstein en ik deed de opleiding tot ©Connection Coach bij Live The Connection en volgde daar meerdere workshops: De Eye-Opener, Het ABC van Ontstressen, De Kernmodule, Themaworkshop Familie, Themadag Hechting, Themaworkshop Communicatie en Zelfsabotage, Themaworkshop Grensoverschrijding, Themaworkshop Onbestemd Verdriet, Verlies en Gemis, Themaworkshop Gezondheid.
Cornell University Plant-Based Nutrition Certificate Graduate
Forks Over Knives Rouxbe Plantaardig Chef kok koken vegan veganistisch WFPB cooking course graduate
Live The Connection Stop Stress Create Your Life

Holistische Therapie

In de therapie sessies maak ik gebruik van alle kennis en ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb verzameld. Mijn werkwijze is daarom zowel holistisch als wetenschappelijk gefundeerd. Ik werk op 5 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Zo begeleid ik mijn cliënten in hun eigen groei proces in de richting van het leven dat ze écht willen leven!

Ben jij er klaar voor om je Slaap te verbeteren, je Stress kwijt te raken, je Gezondheid te herstellen en je Trauma te verwerken?
Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in.

“Mirjam heeft mij enorm geholpen op vele vlakken. Ik vond het heel fijn dat ik van haar de handvatten kreeg om er zelf mee bezig te blijven. Mirjam is ook enthousiast, na elke sessie bruiste ik van de energie!”

Lisa, HBO-Student

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!
Een warme groet,

Mirjam Reijnders, MSc
Holistisch Therapeut

Lees hier meer over Holistische Therapie.

Mirjam Reijnders MSc Portret Leefstijl Coach Trainer Slaap Therapeut

Wil je meer lezen over mijn persoonlijke ervaring met angst en depressie? Lees in deze blog waarom ik depressief werd, wat ik nodig had om daar doorheen te komen en hoe ik die ervaring nu gebruik voor mijn eigen zingeving en passie!

Ps. Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn professionele achtergrond?
Neem dan snel een kijkje op mijn LinkedIn of Researchgate of Google Scholar profielen!

Wil jij weten hoe je jouw slaap, stress en trauma aan kunt pakken?
Download dan nu mijn gratis e-Book: Leven zonder stress!