Equilibrium Balans Evenwicht Harmonie Ontspanning Rust Genieten Plezier

Equilibrium: Hoe creëer je evenwicht en balans in jouw leven?

Ik heb mijn bedrijf Equilibrium Training & Coaching genoemd, maar wat betekent Equilibrium eigenlijk? Wat maakt mijn werkwijze nou zo uniek? Waar komt mijn expertise eigenlijk vandaan? En hoe ervaren cliënten mijn begeleiding? In deze blog geef ik antwoord op al deze vragen.

Wat betekent Equilibrium?

Je kent het wel, van die momenten waarop je je heel onrustig of gespannen voelt. Dat je zou willen dat deze dag snel voorbij is, morgen voel je je vast weer beter. Momenten waarop je je evenwicht en je balans even kwijt bent horen bij het leven en hoeven geen probleem te zijn. Tenminste, als het momenten zijn die weer voorbij gaan! Na een periode van onrust en spanning hoort een periode van het herstellen van de balans. Dit natuurlijke proces heeft een naam: Equilibrium.

Equilibrium betekent dus het herstellen van evenwicht en balans. Als je in evenwicht bent ervaar je een gevoel van plezier en ontspanning. Je zit dan in een bepaalde flow waardoor je de tijd kwijtraakt en in het nu leeft. Je maakt je dan geen zorgen over het verleden of de toekomst, je bent volledig aanwezig bij wat je op dat moment aan het doen bent. En dat is een heerlijk gevoel als je het mij vraagt. Een gevoel dat ik iedereen toewens, daarom staat het centraal als doel in de Equilibrium werkwijze.

Equilibrium training & coaching

Wat maakt de Equilibrium werkwijze uniek?

Als coach ben ik iemand die naast je staat, die vragen stelt, aanwijzingen geeft en je een nieuw perspectief biedt op je uitdagingen. Als coach leer ik je handvatten om op een constructieve manier met je struikelblokken om te gaan zodat je de persoon kunt worden die jouw doelen kan bereiken. Als je in coaching komt bij mij dan gaan we aan de slag met 3 elementen zodat jij evenwicht, balans en harmonie kunt creëren in jouw leven.

Equilibrium Balans Evenwicht Harmonie Ontspanning Rust Genieten Natuur

1. Waar wil ik naartoe?

Als je evenwicht wilt creëren in je leven, dan moeten we eerst helder krijgen hoe dat er voor jou uit zal zien in de nabije toekomst. Daarom is de coaching allereerst gericht op het vinden van jouw wensen en doelen. We ontdekken waar jij je bed voor wil uitkomen elke ochtend, wat jou een gevoel van zingeving geeft. Dit doe je door te leren luisteren naar je eigen gedachten, door te leren voelen welke emoties je ervaart in je lichaam, en door te leren ontdekken welke onderliggende behoeften je hebt als mens.

2. Waarom ben ik daar nog niet?

Zodra jouw wensen en doelen helder zijn kunnen we jouw groei-blokkades aanpakken, zodat je in het dagelijks leven stappen kunt zetten om jouw gewenste toekomst te creëren. Om te kunnen veranderen gaan we op zoek naar de emoties, overtuigingen en gewoonten die jou tot nu toe hebben belemmerd om in actie te komen om jouw doelen te bereiken.

Vaak hebben blokkades te maken met ervaringen uit je verleden, waarbij je bepaalde overtuigingen en gewoonten hebt aangeleerd. Maar dat wat in het verleden een positief effect op je had, kan je in het huidige moment soms tegenwerken. Ik leer je hoe je die belemmeringen kunt verwerken en loslaten.

3. Hoe kom ik daar?

Zodra de groei-blokkades uit de weg zijn gewerkt leer ik je hoe je gemakkelijk en snel nieuwe, goede gewoonten kunt creëren en hoe je die kunt volhouden op de lange termijn. Bijvoorbeeld hoe je jezelf dagelijks de ontspanning kunt geven die je nodig hebt. Of misschien wil je wel leren gebruik maken van planning en timemanagement tools, of hoe je een maaltijdplanning maakt.

Ik maak tijdens de coaching ook veel gebruik van werkbladen die je meekrijgt na afloop van de sessie, zodat je thuis ook aan het werk kunt blijven met je nieuwe inzichten en vaardigheden.

Waar is de Equilibrium werkwijze op gebaseerd?

Sinds het begin van mijn studies in 2001 ben ik gaan leren over de invloed van gedachten, gevoel en gedrag op het welzijn van de mens. In mijn huidige praktijk pas ik principes toe vanuit meerdere wetenschappelijke en klinische stromingen, zoals de Psychologie en Gedragswetenschap, maar ook uit de Yoga en Kwantumfysica.

Equilibrium Balans Evenwicht Harmonie Ontspanning Rust Genieten Liefde Contact Aanraking

Allereerst baseer ik de coaching op de hechtingstheorie van John Bowlby: De vroege band met je opvoeders en belangrijke rolmodellen beïnvloedt in grote mate hoe je in het nu omgaat met jezelf en de mensen om je heen. Daarom halen we inzichten uit je verleden als verklaring voor je huidige gedrag en gevoel, en we geven ruimte aan eventuele pijnpunten uit je vroege ervaringen zodat je ze kunt loslaten. Hierbij maak ik gebruik van technieken uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Schema Therapie (ST), Mindfulness-Based Cognitieve Therapie (MBCT) en uit de Yoga en Polyvagaal Theorie.

Equilibrium Balans Evenwicht Harmonie Ontspanning Rust Genieten Liefde Contact Knuffel

Vervolgens leer je hoe je jouw eigen gedachten, gevoel en gedrag kunt aansturen vanuit de principes van de leer-theorieën uit de gedrags- en ontwikkelingspsychologie en de Wet van de Aantrekkingskracht vanuit de Kwantumfysica. Technieken uit de MBCT en ACT komen ook hier weer aan bod, evenals ademhalings- en bewegingstechnieken uit de Yoga en Polyvagaal theorie.

Tot slot leer ik je communicatiemethoden die geïnspireerd zijn door de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT). Ook de principes en technieken van Geweldloze Communicatie en Neuro-Linguïstisch Programmeren komen hierin terug. 

Wat vinden cliënten van de coaching?

Hier is een kleine greep uit wat mijn cliënten hebben geschreven na afloop van hun coaching traject:

In de coaching leerde ik handige tools voor wanneer ik vastzit in een gedachte. Ik snap nu dat ik kan kiezen welke overtuigingen en ideeën ik over mezelf geloof en dat ik ze kan veranderen. Het was opvallend hoe snel ik wat ik leerde in de coaching concreet kon toepassen in mijn leven. En ik blijf de werkbladen ook zeker gebruiken als ik ergens tegenaan loop in de toekomst.
~ David, Software Engineer.

Mirjam is kundig, rustig en ze weet de juiste dingen op de juiste tijd te zeggen. Daarnaast vond ik het heel erg prettig dat ik altijd bij haar terecht kon met al mijn vragen, persoonlijk of zakelijk, en dat geen vraag te veel was. Het gevoel dat je altijd bij iemand terecht kan geeft zo’n veilig, vertrouwd gevoel en dat gevoel is nodig om te kunnen groeien als mens. Ik gun iedereen een coach als Mirjam!
~ Sandra, Zelfstandig Ondernemer.

Equilibrium Balans Evenwicht Harmonie Ontspanning Rust Genieten Plezier Gelukkig

Mirjam is een hele fijne coach die je meteen op je gemak stelt en je veilig doet voelen vanaf het moment dat je de deur binnenstapt. Met praktische handvatten krijg je snel meer grip op dingen die jou terughouden om helemaal jezelf te zijn. Ik heb elke sessie als bijzonder fijn ervaren. Mirjam is professioneel, en met haar sprankelende persoonlijkheid, kennis, openheid en fijne energie voel je al snel veranderingen. Ook de balans tussen vakkennis en spiritualiteit is heel verfrissend. Ik zou Mirjam aan iedereen aanraden!
~ Thomas, Data Analist

Equilibrium Levenshuis Stress Zingeving Beweging Voeding Slaap Relaties

Coaching bij Equilibrium


Mijn unieke werkwijze is holistisch en evidence-based, het is gebaseerd op talloze wetenschappelijke studies die aantoonden aan dat er een aantal factoren zijn die zéér veel invloed hebben op je kwaliteit van leven. Deze factoren zie je hiernaast.

Een positieve verandering op één van deze gebieden leidt tot een positieve verandering op de andere gebieden. Tijdens de coaching pakken we de factoren aan die verbeteringen nodig hebben in jouw leven.

Ik gun iedereen het plezier en de ontspanning die horen bij evenwicht, balans en harmonie. En ik geloof dat iedereen met de juiste steun zijn of haar eigen, persoonlijke Equilibrium kan creëren!

Ben jij klaar voor een gelukkig leven en wil je peilen of we een klik hebben?

Plan dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in


Ik hoop je snel je mogen ontmoeten!
Een warme groet,

Mirjam Reijnders, Msc

Mirjam Reijnders MSc Portret Coach Trainer

Coaching bij Equilibrium gebeurt volgens de Covid-19 richtlijnen op 1,5 meter afstand. Online coaching via Zoom is ook mogelijk.

Coaching in English is also possible. You can send me a message or book a free 30-minute meeting to talk this through in more detail.

Op alle coaching pakketten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *