Mirjam Reijnders Msc Coach Trainer Equilibrium Vakantie Gelukkig Vrolijk Blij Zonnig Ontspannen Zingeving Passie

Van Eenzaam en Depressief naar Evenwicht en Passie! Mijn persoonlijke verhaal.

Waarom zie je niet dat ik je nodig heb?
Waarom hoor je niet dat ik om hulp vraag?
Waarom houd je me niet vast als ik me alleen en bang voel?


Mijn Verhaal

Als kind en puber heb ik ervaren dat mijn vraag om hulp vaak niet werd gezien of gehoord en dat het niet vanzelfsprekend was dat er van me werd gehouden om wie ik was.

Daardoor heb ik mezelf geleerd om mijn behoeften weg te stoppen, zodat ik niet zou voelen hoeveel pijn het me deed dat ik niet kreeg wat ik nodig had.

Ik probeerde mezelf af te leiden van die innerlijke pijn door me te richten op de behoeften van iedereen om me heen. Om mijzelf te beschermen werd mijn nieuwe motto; vertel me wat jij nodig hebt, dan geef ik het je want als jij blij bent dan ben ik ook blij.

Mirjam Reijnders Coach Trainer Elfjarig Kind Verlegen Ongemakkelijk Afwachtend Ongelukkig

Pleasen

Deze levenshouding zorgde ervoor dat ik een leven opbouwde dat volledig draaide om het willen voldoen aan de eisen van mijn omgeving.

In mijn sociale relaties ging het om het pleasen van mijn partner, mijn familie en mijn vriendinnen. Op de universiteit ging het om het pleasen van mijn docenten en om hoge cijfers halen. Op mijn werk probeerde ik mijn werkgevers en collega’s te pleasen. 

Ik deed daarnaast veel vrijwilligerswerk zodat ik in mijn vrije tijd nóg meer andere mensen kon pleasen. En ik werd inderdaad blij als ik zag dat anderen blij waren met mijn hulp en prestaties! Maar de blijdschap was altijd tijdelijk.

Ik voelde me alleen blij als ik iemand aan het helpen was of een prestatie leverde op school of op mijn werk. Zodra ik alleen thuis was voelde ik me niet oprecht gelukkig. Ik voelde me geleefd, ik voelde me leeg en ik voelde me eenzaam.

Mirjam Reijnders Zwartwit Woerden Somber Serieus Depressief Ongelukkig


Depressie

Toen de leegte in mijn hart groter en groter werd zocht ik mijn vlucht in drank, drugs en seks. Op die momenten leken mijn problemen even te verdwijnen, maar hoe meer ik vluchtte hoe groter de leegte werd. Vlak na mijn 27e verjaardag raakte ik mijn dieptepunt. Ik was zo gespannen dat ik nog maar 3 uur per nacht kon slapen en de rest van de tijd wakker lag met hartkloppingen. Overdag kon ik ook niet ontspannen of focussen, ik voelde me constant rusteloos en eenzaam.

Na een tijdje werd de leegte ondraaglijk; Ik stortte in een depressie en ik was zo suïcidaal dat ik hiervoor werd opgenomen op de gesloten psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Ik voelde me hopeloos, hulpeloos en wanhopig. Ik wilde dit leven niet meer. Het was de zwartste dag van mijn leven…


De Omslag

Vanaf dat moment kwam ik in therapie en ben ik begonnen met het onderzoeken van mijn eigen behoeften en het ontwikkelen van innerlijk geluk en plezier. Inmiddels ben ik 37 en na jaren van studeren en uitproberen kan ik oprecht zeggen dat ik in evenwicht ben en me gelukkig voel. En dat allemaal omdat er in mijn kern één ding is veranderd: Ik leef mijn leven nu vanuit mijn eigen passie en zingeving in plaats van de eisen en wensen van een ander. En daardoor kan ik er veel beter zijn voor mezelf én voor anderen!

Ik heb geleerd om mijzelf te geven waar ik als kind al behoefte aan had: ik kan mezelf nu zien, horen en liefhebben. En vanuit die respectvolle en liefdevolle houding maak ik nu beslissingen die goed zijn voor me en creëer ik elke dag weer het leven dat ik wél wil leven. En dat voelt fantastisch!

Mirjam Reijnders Klussen Vrolijk Peace Gelukkig Zonnig Blij Evenwicht


Een nieuwe wending

Ik keek vroeger vaak terug op die zwarte dag vol afschuw, tot ik de uitspraak van persoonlijk ontwikkelingsexpert Tony Robbins tegenkwam die mijn verhaal een verrassende nieuwe wending gaf.

Robbins stelt: “De ERGSTE dag van mijn leven is eigenlijk de BESTE dag van mijn leven, omdat ik daardoor de persoon ben geworden die ik nu ben”. Toen ik dat las viel mijn mond open, de waarheid in deze uitspraak raakte me diep.

Robbins benoemt hiermee namelijk de essentie van passie en zingeving, namelijk lijden. In haar boek Liefdesroep stelt therapeut en schrijfster Hannah Cuppen dat “passie gaat […] over het verlangen een bijdrage te leveren aan iets wat jou in het leven getroffen heeft en waarin jij (eventueel) iets wilt doorgeven of ontwikkelen om betekenisvol te zijn voor anderen”.

Oftewel; passie is werken aan het helen van je eigen pijn en die van anderen, en dat geeft een gevoel van zingeving.


Mijn Verandering

Mirjam Reijnders Beste Vriendin Vriendschap Plezier Gelukkig Blij Vrolijk Energie

In mijn geval heb ik mijn pijn en leed inderdaad nodig gehad om me te realiseren dat ik mijn leven wilde veranderen en dat ik daarbij hulp nodig had. Die hulp heb ik gekregen in vele vormen: Therapie, boeken, inspirerende YouTube filmpjes en Podcasts, lange wandelingen in de natuur en heel veel lieve mensen die mij op hun manier steunden als ik terugviel in oude patronen en mijzelf weer eens voorbijliep.

En het resultaat is dat ik al die opgedane kennis en ervaring heb gebundeld en dit nu inzet om anderen te helpen met het verwerken van hun eigen trauma. Ik ben mijn eigen praktijk voor Holistische Therapie begonnen en volg daarmee mijn eigen passie. Mijn lijden is dus niet voor niks geweest, want ik ben daardoor de persoon geworden die ik ben en ik leef nu een zinvol en gelukkig leven!


En nu jij!

In de therapie begeleid ik jou om op een zachte manier jouw eigen trauma en pijn te verwerken. Samen zoeken we uit hoe je in actie kunt komen om het leven te creëren dat je wél wilt leven. Ik help je om te ontdekken hoe je oude patronen en slechte gewoonten los kunt laten en hoe je je gezond, energiek en gelukkig kunt voelen.

Wil jij persoonlijke begeleiding om jouw trauma te verwerken, je stress kwijt te raken en om een gezond, energiek en gelukkig leven te creëren? Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in, zodat we kunnen overleggen of mijn behandelingswijze past bij jouw huidige klachten en doelen. Of Lees hier meer over de therapie.

Zien wij elkaar snel?
Een warme groet,

Mirjam Reijnders, MSc.
Holistisch Therapeut

Mirjam Reijnders MSc Portret Leefstijl Coach Trainer Slaap Therapeut

Ontdek of jij traumatische ervaringen hebt meegemaakt in je jeugd waardoor je in het hier en nu getriggerd wordt:

Wil jij weten hoe je jouw stress en trauma triggers aan kunt pakken?
Download dan nu mijn gratis e-Book: Leven zonder stress!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *