Blokkade Oplossen Fysiek Lichamelijk Gedachten Overtuigingen Mentaal Emoties Energie Spiritueel Niveaus Dimensies

De 5 Niveaus Van Het Menselijk Leven

Ik zie het leven als mens hier op aarde als een multidimensionele ervaring. Daarmee bedoel ik dat ik alles wat ik meemaak in mijn leven ervaar vanuit 5 dimensies of niveaus: Fysiek, Mentaal, Emotioneel, Energetisch en Spiritueel.

In deze blog geef ik je mijn visie op hoe de 5 niveaus werken en hoe ze jouw ervaring van het dagelijks leven positief of negatief kunnen beïnvloeden. Tot slot leg ik uit wat je kunt doen om blokkades op elk niveau aan te pakken.

Blokkade Puzzel Lichamelijk Gedachten Overtuigingen Emoties Energie Spiritueel Niveaus Dimensies

Hoe werken de niveaus?

Alle niveaus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want je ervaart in het hier en nu de huidige staat van alle niveaus bij elkaar. Alle niveaus zijn dus op elk moment even sterk aanwezig, maar niet alle niveaus zijn op elk moment even sterk voelbaar.

Je kunt namelijk een blokkade hebben op één of meerdere niveaus, waardoor je op dat niveau ‘vast’ komt te zitten en 100% van je aandacht daar naartoe gaat. Of je vermijdt juist dat je die blokkade in dat niveau voelt, door te vluchten naar een ander niveau.

Zoals je misschien wel kunt raden kun je op deze twee manieren de blokkades helaas niet oplossen.


De volgorde van de niveaus

Er zit ook een volgorde in de niveaus; er zijn ‘hogere’ en ‘lagere’ niveaus. Met ‘hoger’ bedoel ik dat dit niveau een hogere frequentie (ook wel trilling of vibratie) heeft dan het niveau daaronder.

Het ene niveau is dus niet beter dan het andere, want alle niveaus hebben andere unieke kwaliteiten. De ervaring die je op elk niveau hebt is dus anders en in elke ervaring schuilt iets moois of leerzaams.

Equilibrium Slaap Stress Trauma Therapie 5 lagen Spiritueel Energetisch Emotioneel Mentaal Fysiek

Het spirituele niveau is het hoogste niveau, als je je hierin begeeft dan ben je helemaal verbonden met de Bron en tril je mee op de frequentie van liefde en dankbaarheid.

Het fysieke niveau is het laagste niveau, als je hier zit dan ben je helemaal verbonden met je lichamelijke zintuigen en sensaties, bijvoorbeeld kijken naar een prachtige zonsondergang of het voelen van pijn in je grote teen.

Blije Emoties Gedachten Gevoelens Sensaties Overtuigingen Lichaam Geest Connectie Manifesteren


De hogere niveaus manifesteren zich in de lagere niveaus. Dus als je positieve emoties ervaart op niveau 3, dan denk je automatisch ook positieve gedachten op niveau 2 en dan voel je ook positieve sensaties in je lichaam op niveau 1.

Maar als je een blokkade hebt op niveau 2 (bijv door een negatieve overtuiging of zelfsabotage), dan kunnen sommige positieve emoties uit niveau 3 niet meer doorstromen naar het lichaam op niveau 1.

Die positieve emoties zijn er dus nog wel, maar je kunt ze niet meer voelen of zien met je zintuigen. Daardoor manifesteren er in verhouding meer negatieve emoties in je lichaam en dat heeft een negatieve invloed op je gezondheid, slaap en energie.


Hoe weet je of je een blokkade hebt?

Doordat alle hogere niveaus zich manifesteren in de lagere niveaus kunnen we dus met zekerheid zeggen dat lichamelijke klachten en ongemakken een teken zijn dat er een blokkade is. Die blokkade kan op het fysieke niveau zelf zitten, maar dus ook op één of meerdere hogere niveaus. Je kunt zelf opmerken waar de blokkade(s) zit(ten):

Op het mentale niveau kun je merken of er blokkades zijn als je hoort dat je negatieve of niet helpende dingen zegt of denkt over jezelf, anderen of situaties.

Blokkade Fysiek Lichamelijk Gedachten Overtuigingen Mentaal Emoties Energie Spiritueel Niveaus Dimensies

Op het emotionele niveau merk je blokkades op aan je ervaring van negatieve en onprettige emoties.

Op het energetische niveau merk je dat aan het niet goed doorstromen van je energie of aan het (onbewust) afstoten van positieve mensen en ervaringen.

En op het spirituele niveau merk je dat aan een gebrek aan verbinding met de Bron, het gevoel dat je geen onderdeel bent van het geheel of dat je niet de touwtjes in handen hebt van je eigen leven.


Wat kun je aan die blokkades doen?

De blokkades hebben je altijd wat te vertellen, dus de eerste stap in het oplossen van de blokkades is om datgene wat je ervaart helemaal toe te laten. Je aanvaardt of accepteert dat de blokkade er op dit moment is en richt je aandacht er op om te voelen wat er gebeurt.

Je hoeft er geen hele verhalen over te verzinnen, je mag gewoon even opmerken welke sensaties er in je lichaam zitten, dat is voldoende.

De tweede stap is om de blokkade te exploreren door nieuwsgierig te zijn naar de betekenis van de blokkade op elk niveau. Je kunt bijvoorbeeld terwijl je focust op je lichamelijke sensaties luisteren welke gedachten of herinneringen er in je opkomen, of welke emoties je ervaart. Je kunt ook voelen wat er met je energie gebeurt, waar stroomt het heen en waar wil het van weg? En voel je je nog verbonden met de bron en de mensen om je heen, of voel je je afgescheiden en alleen?

Blokkade Oplossen Fysiek Lichamelijk Gedachten Overtuigingen Mentaal Emoties Energie Spiritueel Niveaus Dimensies


De derde stap is om de blokkades op elk niveau op te ruimen. Je kunt bijvoorbeeld je lichaamssystemen en je brein ontstressen, zodat je fysieke blokkades oplost. Of je kunt je gedachten en overtuigingen herprogrammeren zodat je mentale blokkades verdwijnen. En je kunt vastgezette emoties verwerken en loslaten om je emotionele blokkades op te ruimen.

Je kunt je energetische blokkades in je meridianen of energieveld oplossen door je energiebanen op te schonen met pure liefde en dankbaarheid. Tot slot kun je jouw verbinding met de bron, het geheel en je eigen leiderschap en creatie kracht herstellen door spirituele blokkades op te ruimen.

De methode die ik in mijn praktijk gebruik om al die blokkades aan te pakken is Live The Connection. Dankzij de krachtige protocollen werk je precies op de niveaus waar de blokkades zitten, waardoor je direct het effect voelt in je lichaam.


Je voelt je na de sessie dus meteen bevrijd, ontspannen, evenwichtig, tevreden, vrolijk, verbonden of energiek!
En de blokkades die je hebt opgeruimd komen in die vorm ook niet meer terug, die ben je dus écht kwijt.


Heb jij blokkades op één van de 5 niveaus? En wil je weten of je deze kunt oplossen met de Live The Connection methodes? Plan dan snel een gratis kennismakingsgesprek in, zodat ik je kan helpen om weer helemaal gezond, energiek en gelukkig te worden!

Mirjam Reijnders MSc Portret Leefstijl Coach Trainer Slaap Therapeut

Hopelijk tot snel!
Een warme groet,

Mirjam Reijnders, MSc.
Holistisch Slaap-, Stress- en Trauma Therapeut

Ontdek of jij traumatische ervaringen hebt meegemaakt in je jeugd waardoor je in het hier en nu getriggerd wordt:

Wil jij weten hoe je jouw triggers aan kunt pakken op de 5 niveaus?
Download dan nu mijn gratis e-Book: Leven zonder stress!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *